Thailand
Hier weer een update, vanuit ons hotelletje in Bangkok (laatste avond hier). Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties. Een speciaal dankwoord voor onze trouwe posters, met name het DLL team is altijd weer van de partij

We zien dat de posts langzaam iets minder gelezen worden, dus hier weer een korte en lange versie (we zouden hier haast vergeten dat iedereen het in Nederland i.t.t. ons hier altijd druk heeft

Hier de korte versie (Speciaal voor jou, Dirk):
Op 5 november zijn we naar Bangkok gevlogen, waar we al voor aankomst in het hotel een bevestiging van de reputatie van Bangkok kregen. De ranzigheid waar je bij Bangkok aan denkt is er ook. Na wat tempels gezien te hebben zijn we per trein naar Kanchanaburi gegaan, waar de 'Bridge over de River Kwai' is en waar veel Jappenkampen waren. We hebben hier m.n. veel dingen bezocht die met de dodemansspoorweg en met de 2e wereldoorlog te maken hebben. Ook lekker rustig aan gedaan bij ons zwembad.
Eergisteren zijn we weer in Bangkok aangekomen, hebben China town gezien en morgen vliegen we naar Ho Chi Minh City (Saigon).
Dan nu iets meer inns & outs voor de die hard's, de mensen met tijd en de mensen die op hun werk zijn:
Omdat het in midden zuid Vietnam heel slecht weer was, zijn we op 5 november naar Thailand, Bangkok gevlogen. We kwamen midden in de nacht, rond 3:00 aan bij ons hotel en de vooroordelen leken meteen bevestigd: onze hele straat stond vol schaars geklede dames die op de bus leken te wachten (maar er was geen bushalte...).
Toen we de volgende ochtend wakker werden en uit ons raam keken of de dames inmiddels veilig thuis waren aangekomen, waren we blij te zien dat de straat in een 'normaal' marktachtig straatje was veranderd. We hebben een foto'tje online gezet met ons uitzicht 's nachts, de dame op de foto is om privacyredenen onherkenbaar gemaakt :-)
Ons hotel was vlak bij de Grand Palace, een prachtig tempelcomplex met veel Boeddha's waar we dus de eerste dag heen wilden. Eenmaal in de buurt gekomen, werd ons door een 'behulpzame' Tai verteld dat dit complex die dag dicht was omdat het Boeddha dag was o.i.d. Wij dus balen, maar al snel had hij een aantal alternatieven, allerlei tempels die wel open waren maar een stuk verder, waar we voor weinig geld met de Tuk Tuk (zo'n gemotoriseerde driewieler) heen konden. Gelukkig zijn we door schade en schande inmiddels behoorlijk achterdochtig geworden als iemand ons spontaan komt helpen in de buurt van een grote attractie. We besloten dus door te lopen en de ingang te zoeken, waarna we door nog een stuk of 3, 4 'aardige mannen' werden aangesproken die ons vertelden dat het net dicht was of dat we niet binnen zouden komen vanwege onze korte broeken (nog nooit van een afritsbroek gehoord waarschijnlijk). Uiteindelijk bleek onze achterdocht terecht (het was nog een paar uur open) en blijkt deze agressieve manier van het verkopen van Tuk Tuk ritjes hier overal toegepast te worden. Jullie zullen begrijpen dat alle Tuk Tuk afzetters die ons de rest van ons verblijf hier alleen nog maar voor de gek hebben gehouden. Als ons weer eens een ritje werd aangeboden (een keer of 100) waren onze antwoorden dus van de categorie 'How much to Holland', 'No, 'cause everything is already closed', 'No, bye bye' enz. Inmiddels hebben we vaak veel lol om alle lui die toeristen proberen af te zetten en denken nog vaak terug aan de eerste week van onze reis, toen we iedere dag minimaal een keer waren afgezet en iedere avond uitgeput waren van het 'op onze hoede zijn' en onze achterdocht. Inmiddels is het een soort 2e natuur om op te letten, kennen we de trucjes en zien we de charme er wel van in.
's Avonds zijn we min of meer per ongeluk in de backpackers-straat van Bangkok beland: Th. Kao San. We dachten dat dit veel verder van ons hotel was. Een drukke toeristische straat waar van alles te koop is en veel barren zijn. We hebben lekker noodles van een straattent gegeten en hebben ons verbaasd over de winkels, kraampjes, barren en verkopers die je aanspreken: je kan er false IDs kopen, gefrituurde schorpioenen en ander ongedierte (zie foto), je kan er cocktails per emmer bestellen ('bucket') en er zijn barren die open en bloot adverteren met 'we don't check your ID', 'Get drunk for 10 baht', 'Party, drink, drunk' enz. Nog typerender is het misschien nog wel dat er regelmatig mannen naar je toelopen en een 'plop geluid' maken, gevolgd door de vraag: 'Pingpong show ?'... Wat een plop-geluid met tafeltennis te maken heeft is ons nog steeds onduidelijk...
Waarschijnlijk spreken de foto's van Bangkok verder wel voor zich. De Boeddhistische tempels waren echt prachtig, leuk dat ze heel anders zijn dan die van Tibet en Nepal. Veel mozaieken van gekleurde spiegeltjes, veel goud, veel beelden van olifanten en enorm veel Boeddha beelden. Leuk dat we in Tibet het een-na grootste Boeddha beeld ter wereld hebben gezien (was ooit het grootste) en nu in Bangkok het allergrootste. Onze gids in Tibet had het er nog over (beetje jaloers).
Na een paar dagen Bangkok hebben we de trein over het dodemansspoor naar Kanchanaburi genomen, waar de 'Bridge over de River Kwai' is. Die rivier blijkt niet Kwai maar Khwae te heten en niet als Kwai uitgesproken te worden (dat betekent nl 'waterbuffel'). Erg apart dat Kanchanaburi een toeristische attractie is geworden door de bekendheid van de film.
We hebben veel musea en een militaire begraafplaats bezocht, waar ook veel Nederlanders lagen. Erg leerzaam en indrukwekkend, in Nederland horen we eigenlijk maar weinig over wat tijdens de 2e wereldoorlog in Azie is gebeurd...
We hebben verschillende hotelletjes en kamers gehad in Kanchanaburi, waaronder twee keer een kamer boven de River Kwhae en een hotel met een heerlijk zwembad waar we lekker rustig aan gedaan hebben en al aan het terugkijken zijn op wat we allemaal beleefd hebben hier. Bovendien nieuwe plannen gemaakt: terug naar Bangkok en dan nog een weekje naar Saigon / Ho Chi Minh City.
Inmiddels zitten we dus weer in Bangkok en hebben vandaag lekker door China town geslenterd. Veel souveniertjes gekocht en lekkere Dim Sum gegeten. Morgen middag vliegen we weer terug naar Vietnam, hopelijk houden we het droog!
Klinkt allemaal weer super. Zeker als je merkt dat het gewone leventje hier gewoon doorgaat.
Geniet van de laatste weken vakantie.
Groetjes
chantal
Thanks!
Jullie hebben al een heel mooie reis achter de rug blijkt uit de vele foto's en verhalen. Geniet nog van Vietnam en hopelijk houden jullie het droog.
Als jullie weer terug zijn zetten wij graag onze drukke werkzaamheden aan de kant met met jullie na te praten over jullie belevenissen in het verre oosten.
Bas, dus je bent niet zo makkelijk meer Tuk te krijgen? Nou, dan wachten je bij DLL anders nog genoeg nieuwe uitdagingen ;-) .
En dat plop geluid komt misschien door het balletje dat ze hebben ingeslikt.
Geniet van die laatste dagen!
Groet en tot gauw,
Rens
Haha...klinkt heel herkenbaar dat van die ping pong shows....
Ha die Anne en Bas,
Geniet van de laatste week en ik ben heel blij dat jullie volgende week thuis komen.
Tja, die Riksja rakkers zijn inderdaad voor geen cent te vertrouwen, kan ik uit ervaring zeggen... Als je er een beetje Westers uit ziet kun je erop rekenen dat je genaaid wordt. Over vertrouwen gesproken, om nu in zo'n apenland onder een olifant te gaan liggen...
Ik ben blij te horen dat jullie binnenkort weer naar huis komen, komt er tenminste een einde aan die mooie foto's en prachtige verhalen. Jullie hebben ons allemaal veel te lekker gemaakt! :-)
Zonder gekheid, geniet er nog even van en kom heelhuids thuis. Kunnen we al een datumpje prikken voor de nabespreking? :-)
Richard, Nicole en Yfke!